top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraEvropská Akademie vzdělávání

Proč se vyplatí odjet na zkušenou do zahraničí a jak to skloubit se studiem


Jen málo zkušeností se studentům tolik vyplatí jako pobyt v zahraničí. Proč a jakým způsobem skloubit studia s pobytem mimo ČR?

Proč se vyplatí vycestovat?

Odjet do zahraničí představuje velmi cennou životní zkušenost. Nezáleží přitom příliš na tom, jestli patříte mezi náctileté bez závazků, kteří nemají problém si sbalit batoh a na půl roku vyrazit „do světa“, anebo se řadíte do věkové kategorie starší a životem zkušenější.

Stále více lidí, kteří ještě nemají rodinu, nejsou vázáni na konkrétní místo ani svým profesním uplatněním. Nic jim tak nebrání Českou republiku dočasně opustit. Cestovat přitom není drahé a když umíte vhodně zkombinovat jednotlivé destinace, můžete svět poznat doslova s pár korunami po kapsách.


Důležité je pouze sebrat odvahu. Odměnou vám bude mnohem vyšší samostatnost a důvěra ve vlastní schopnosti. Na cestách se občas něco nepodaří tak, jak jste plánovali, což ale nevadí, důležité je umět si poradit a situaci vyřešit.

Na cestách zjistíte, jak to funguje jinde. Odlišná mentalita a kultura vám přinese značné obohacení dosavadního vidění světa. A možná navíc zjistíte, že jinde pověstná tráva není zelenější a mnoha všedních momentů v Česku je potřeba si vážit.

Pobyt v zahraničí můžete zkombinovat s prací i studiem

Kromě vzpomínek si domů odvezete i užitečné znalosti. Naučíte se cizí jazyk a navážete nová přátelství i profesní kontakty. Ten, kdo navíc uvažuje, že by původní profesní zaměření změnil, může zkombinovat svůj zahraniční pobyt i se studiem.


Zapsat se můžete na studijní pobyt přímo v místě. Nicméně většině studentů brání ve studiu minimálně zpočátku jazyková bariéra a povětšinou tak preferují přímo pobyty jazykové. Potřebujete ke svému uplatnění studium jiného oboru?


Vyzkoušejte možnost studia online na škole s mezinárodním přesahem. Na Evropské akademii vzdělávání v plné míře podporujeme všechny aktivity svých studentů. Proto jim umožňujeme organizovat si systém výuky podle vlastních možností díky individuálnímu vzdělávacímu plánu. Snadno se kromě toho můžete vzdělávat odkudkoli prostřednictvím distanční online výuky.



67 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page
Váš dotaz?