top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraEvropská Akademie vzdělávání

Proč mají moderní technologie budoucnost aneb studujte IT

Náš každodenní život neodmyslitelně ovlivňují především moderní technologie. Proč má smysl je také studovat?

Studujte IT a poznejte rozvíjející se svět digitalizace


Klasická představa programátora, který tráví dny i noci u klávesnice a hovoří v podivných zkratkách, je samozřejmě pouze vžitým předsudkem. Na školách zaměřených na informační technologie se nestuduje jen programování, ale třeba i grafika nebo obory orientované na virtuální realitu a umělou inteligenci.


IT obory tak nabízejí pestrost v zaměření, ale také jistotu pozdějšího uplatnění. Digitalizace a automatizace „táhne“ vpřed celou řadu firem napříč obory. Absolventi tohoto odvětví se mohou uplatnit v průmyslu, stavebnictví, v marketingu, vzdělávání i zdravotnictví.


Odborníci na informační technologie se díky svým schopnostem stávají prakticky základními pilíři v současných firmách. A to se týká nejen technologických gigantů. Jen v


Česku statistiky uvádějí momentálně poptávku po zaplnění přibližně 30 000 míst „ajťáky“.

Absolventi si navíc na rozdíl od mnoha jiných oborů mohou velmi dobře svou práci přizpůsobit. Ve sféře IT není problém si zajistit zkrácený úvazek nebo pracovat na dálku. Pokud k tomu připočteme navíc i nadprůměrné finanční ohodnocení, jen těžko bychom v podmínkách soudobého pracovního trhu hledali perspektivnější odvětví.

Staňte se „ajťákem“ díky Evropské akademii vzdělávání

IT můžete studovat i na Evropské akademii vzdělávání. V rámci oboru nazvaném Programátor a IT specialista (18-003-M, 18-009-N, 18-001-M) se studenti naučí programovat, spravovat SQL databáze a starat se o servery.


V plné míře tak mohou využít všech benefitů, které jim nabízí IT zaměření. Jak už bylo řečeno, jedním z těch stěžejních je možnost práce na dálku, tedy i ze zahraničí. Tento přístup ostatně podporuje i škola samotná. Vzhledem k tomu, že výuka probíhá online si zájemci své profesní zázemí mohou začít budovat pohodlně již při studiu.


Platí i to, že poptávka po IT expertech s sebou nese i jistotu uplatnění. Naše škola spolupracuje s partnerskými společnostmi, kde mají studenti šanci sehnat posléze i velmi zajímavě ohodnocené zaměstnání.

Plat na těchto postech se pohybuje kolem 50 000 až 150 000 Kč.



62 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page
Váš dotaz?