top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraEvropská Akademie vzdělávání

Kariérní postup ve veřejné správě? Studujte MPA



Titul MPA je vhodný pro uchazeče, kteří pracují nebo chtějí pracovat ve státní správě. Co všechno jim může nabídnout toto vzdělání?


Co je MPA titul

Pod zkratkou MPA se ukrývá slovní spojení Master of Public Administration. Jedná se o typ profesního studia. Je koncipováno jako postgraduální vzdělání a je podmíněné úspěšným ukončením bakalářského studia. 


Toto studium je určeno zejména pro manažery v oblasti veřejné správy a nestátních neziskových organizací, dále také pro ředitele a manažery příspěvkových organizací a organizačních složek, jako nemocnice, kulturní instituce, školy atd., pro členy krajských a obecních samospráv a také pro politiky.


Vzdělání ukončené titulem MPA si doplňují zejména vedoucí úřadu a úředníci, kteří aspirují na další kariérní posun. Tento studijní program lze doporučit i studentům, kteří usilují kromě profesního růstu také o růst osobní.


Uchazečům je v rámci studia nabídnut specializovaný právní, odborný a manažerský servis zaměřený na základní problematiku veřejné a státní správy a samosprávy.

Z hlediska zaměření se mimo jiné rozebírá problematika veřejného a správního práva, právního rámce EU, dále také kontrola a finanční řízení, řízení projektů a rizik, ale i dotační management. Je cílem nabídnout studentům aktuální přehled a upozornit je na současné reformy a digitalizaci.


Titul je v praxi srovnatelný s titulem MBA pouze s tím rozdílem, že je určen pro veřejný, nikoli soukromý sektor.


Uchazeč, který má zájem vzdělání získat, má možnost v současné době studovat zcela on line, čímž dobře skloubí studium se zaměstnáním. Na Evropské akademii vzdělávání je možnost využít individuální studijní plán. 

55 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comentarios


Post: Blog2_Post
bottom of page
Váš dotaz?